Technologische vooruitgang staat nooit stil en Analyz-it dus ook niet! Ons hecht team, bestaande uit programmeurs, online marketeers en een graficus werken intensief samen om websites en webapplicaties voor onze klanten te ontwikkelen. Dankzij optimalisaties aan onze interne processen maken we het leven niet alleen gemakkelijker voor onszelf, maar ook voor onze klanten.

Hoe deden we website ontwikkeling vroeger?

Nadat een klant zijn goedkeuring gaf, werd een programmeur ingeschakeld om een nieuwe 'lege' website op een tijdelijke URL te plaatsen. Parallel zette hij een kopie van deze website op een interne server, zodat de graficus de styling hieraan kon toevoegen. Nadat deze styling was afgerond, werden de lokale en online versies samengevoegd tot één geheel, waarbij opnieuw een interventie van de programmeur nodig was. Dit geheel werd dan uiteindelijk online gezet op de definitieve URL door, je raadt het al: door een programmeur.

Dit proces was inefficiënt, aangezien onze graficus steeds afhankelijk was van programmeurs voor het doorvoeren van zijn wijzigingen.

Hoe werkt het nu?

Dankzij nieuwe technologieën zijn deze processen drastisch verbeterd. Hierdoor kan onze graficus nu zelf met één druk op de knop een nieuwe website deployen. De graficus geeft vorm aan de website via Visual Studio, en kan ook zijn werk zelf online zetten. Onze programmeurs hebben zichzelf als het ware overbodig gemaakt in dit proces. Waar het vroeger voor de programmeur vier uur duurde om een nieuwe website op te zetten en te configureren, kan dit nu in slechts één uur.

Een bijkomend voordeel van deze werkwijze is dat de graficus nu meer mogelijkheden heeft om de website visueel aantrekkelijk te maken. Daarbovenop kan hij grafische wijzigingen doorvoeren zonder tussenkomst van programmeurs, zelfs als de website al online staat. Dit vermindert de werkdruk voor programmeurs en zorgt voor snellere implementatie van visuele updates.

 

Grafische ontwikkeling van webapplicaties en app's

Bij de ontwikkeling van app's en webapplicaties zijn er ook significante verbeteringen doorgevoerd. Waar vroeger de programmeur onze webapplicatie grafisch vormgaf met een eenvoudige CSS template, ontwerpt de graficus nu de werkomgeving volledig in de huisstijl van de klant. Dit optimaliseert niet alleen de gebruiksvriendelijkheid voor de eindgebruikers, maar maakt de webapplicatie ook visueel aantrekkelijker en aangenamer om mee te werken.

Deze scheiding van taken stelt programmeurs in staat zich volledig te focussen op het ontwikkelen van functionaliteiten, terwijl de graficus zich kan concentreren op het visuele aspect. Dankzij deze optimalisatie, ontwerpen we gebruiksvriendelijke klantportalen die het imago versterken. Iedereen houdt van gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke interfaces in plaats van saaie en onoverzichtelijke intranetten.

Verbeterde veiligheid

Door de nieuwe werkwijze is het voor onze programmeurs en graficus niet langer nodig om steeds op de server te werken, wat aanzienlijke voordelen biedt op het gebied van veiligheid. Er zijn dus extra veiligheidsmaatregelen genomen, waardoor de ontwikkeling en het beheer van websites niet alleen efficiënter, maar ook veiliger verloopt.

Je digitale doelstellingen in een stroomversnelling brengen?

Contacteer ons nu voor een vrijblijvend gesprek.

Neem vrijblijvend contact