Heeft Pinterest meer in zijn mars? Zal Pinterest rendabel worden voor jouw bedrijf? Dit zijn vragen die binnenkort beantwoord kunnen worden.
Nu stijgt het aantal Pinterest gebruikers in België elke maand en dit komt door de gebruiksvriendelijkheid van de applicatie. Maar ook omdat de applicatie toelaat om ieders creatieve ziel te uiten. Met de applicatie kan je nu in België voornamelijk inspiratie opdoen. Hiermee kan je foto’s over heel diverse onderwerpen zoals doe-het-zelf, food, fashion, interieur, … bekijken. Gebruikers pinnen vervolgens de foto’s die ze willen bewaren en deze komen dan in een prikbord terecht. Dit prikbord kunnen andere volgers of gebruikers vervolgens bekijken.

In de Verenigde Staten is het al zover! Hier kan je rechtstreeks aankopen doen met je iPhone of iPad. Zo kan je als je een mooie jurk of meubelstuk ziet, deze met één klik kopen zonder omleiding naar een andere webpagina. De betaling gebeurt momenteel enkel met Apple Pay of met je creditkaart. Het volledige bedrag is exact hetzelfde zoals het in de webshop wordt aangeboden. Je moet dus als bedrijf geen percentage afgeven. De kleuren kan je kiezen door gewoon naar links of rechts te swipen. Je hebt ook de mogelijkheid om een budget in te stellen indien je enkel dingen wilt zien onder een bepaalde prijs. We verwachten dat deze knop na een tijd ook in België beschikbaar zal worden.
De applicatie biedt natuurlijk een heel deel voordelen voor verscheidene ondernemingen. Het heeft de mogelijkheid om zeer rendabel uit te komen aangezien je als bedrijf geen percentage aan Pinterest moet betalen. Hier zal je in de toekomst ook betalende advertenties kunnen plaatsen waar de website dan weer zijn winst uit zal halen. Nu is het voor bedrijven ook al interessant om met Pinterest te werken want ook al was er nog geen aankoop knop ging 80 % van de actieve pinners over tot een aankoop volgens online magazine Forbes. Pinterest heeft net zijn gebruikers laten weten dat de aankoopknop deze week online gaat voor Androidgebruikers.

We houden je hier zeker van op de hoogte en onze marketingafdeling staat ten alle tijden paraat om jouw onderneming te ondersteunen bij het oprichten van een Pinterest account.

Bekijk hieronder het Youtube filmpje dat Pinterest heeft gemaakt om hun nieuwe applicatie aan te kondigen.