Google Mijn Bedrijf

Wat is Google mijn bedrijf?

Het is een gratis en centrale ruimte waarmee je de vermelding van je merk, bedrijf, product of dienst op Google kan beheren. Je kan er je bedrijfsinformatie invullen en bewerken, updates delen en inzicht krijgen in enkele belangrijke online prestaties van je merk, bedrijf, product of organisatie.

De informatie die je ingeeft zal automatisch verschijnen in de hoofddiensten van Google zoals: het zoeknetwerk, Google maps en Google +. Zo zal je zichtbaar zijn voor de de potentiële klanten van je bedrijf. Deze optie is ook zichtbaar op verschillende apparaten aangezien Google mijn bedrijf mobielvriendelijk is.

Lokale SEO via Google mijn bedrijf

Wanneer iemand je bedrijfsnaam of sectornaam intypt in het zoeknetwerk van Google, dan verschijnt er aan de rechterzijde een korte weergave van je gegevens in Google mijn bedrijf.

Dit is een groot voordeel met betrekking tot lokale Search Engine Marketing, wat recent heel belangrijk is geworden. Als een klant in zich in je regio bevindt en hij zoekt op sectornaam (in ons geval webdesign bureau of online marketingbureau) dan zal Google jouw bedrijf als eerset tonen en met de juiste informatie. De surfer kan dan meteen via Google maps een routebeschrijving opvragen.

Uit klikgedrag bij personen blijkt dat ze eerder geneigd zijn op deze bedrijfspagina te klikken, vooral om een routebeschrijving naar je bedrijf te vinden. Indien je dit uitprobeert en je bedrijf al rechts ziet staan, sla dan geen paniek, deze heeft Google zelf opgeladen. Het enige wat je dan dient te doen, is de bedrijfspagina claimen als gerechtmatigde beheerder.


Over tot actie!

Wil je ook een professionele Google mijn bedrijfspagina? Dan helpen wij je graag verder. Zo ben je zeker van een goed ingericht account waardoor je vervolgens zichtbaar bent voor je doelgroep en meer conversie zult halen uit je website. Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak.