Digitale marketing, een schot in de roos!

We bewijzen graag onze meerwaarde

De uitdaging voor Pro-Darts is straight-forward. Zorg voor een zo hoog mogelijke ROAS in Google Ads. Dat wil zeggen dat we voor elke geïnvesteerde euro zo veel mogelijk omzet willen genereren.

Om dit waar te maken, spelen we volledig open kaart met Pro-Darts. We hebben hen niet verbonden aan een langdurig contract. We vroegen hen enkel om ons 3 maanden hun vertrouwen te geven. Behalen we niet de gewenste resultaten, dan mag Pro-Darts de samenwerking op elk moment stopzetten.

No-nonsense en Pro-Darts heeft zelf de touwtjes voor 100% in eigen handen.

Meten is weten

Het grote voordeel van Google Ads is dat alles perfect meetbaar is, onder voorwaarde dat alle scripts en tags correct geïmplementeerd zijn. De eerste stap is dan ook om na te gaan of alle data correct in Google Analytics binnenkomt.

Daarna kunnen we starten met de effectieve optimalisaties.

Onze Google Ads inspanningen

  • De bestaande campagnes zijn geoptimaliseerd door de: instellingen, zoekwoorden, advertenties en extensies te wijzigen.
  • Doordachte biedstrategieën zijn uitgestippeld om in te spelen op de intentie van de zoekopdracht en dus ook de behoefte van de websitebezoeker.
  • Nieuwe campagnes zijn toegevoegd op maat van de webshop, om zo een top-positionering in te nemen op de Belgische markt.
  • De sleutel van het succes zit in het nauwkeurig opvolgen van de campagnes. Twee maal per week: zoekopdrachten uitsluiten, zoekwoorden onderbreken die niet tot een bestelling leiden, zoekwoorden onderbreken met een te lage ROAS, nieuwe zoekwoorden toevoegen, advertenties optimaliseren, ... Het zorgt er allemaal voor dat week na week de campagnes beter presteren.

De resultaten

Op 6 maanden tijd steeg de ROAS van Google Ads met maar liefst 307%! Maar daar stopt het niet. Een hogere ROAS is altijd fijn, maar het is helemaal super in combinatie met meer bestellingen en meer omzet. Laat dat nu net zijn wat we ook voor Pro-Darts hebben gerealiseerd.

  • Het totaal aantal bestellingen steeg met 185 % t.o.v. maart 2022!
  • De totale webshopomzet steeg met 293 % t.o.v. maart 2022!!

Meer naamsbekendheid? We richten de pijlen op sociale media

Nu onze meerwaarde in Google Ads is bewezen, is het tijd om onze expertise los te laten op de sociale mediakanalen, met de focus op Facebook.

Pro-Darts is een nieuwe speler op de markt en wil meteen een sterke positie innemen. Hoog tijd om sociale media in te schakelen om van Pro-Darts dé Belgische webshop te maken voor al je dartmateriaal.

Doelgerichte en strategisch weloverwogen berichten zorgen ervoor dat twee doelstellingen behaald worden:

  • Naamsbekendheid
  • Meer bestellingen
Zelfs met een beperkt budget zien we zeer mooie resultaten op gebied van betrokkenheid, bereik en bestellingen.

Een gestructureerde aanpak voor digitale marketing implementeren? Neem dan contact op met Analyz-it.

Je kan ons steeds een e-mail sturen of ons telefonisch bereiken via 011 74 36 76. Je kan natuurlijk ook altijd ons contactformulier invullen.