Contactlenzen Vanschoenwinkel is een trouwe klant die we sinds 2015 ondersteunen met hun webapplicatie. Het begon allemaal met de ontwikkeling van een ERP systeem op maat waarin Gert Vanschoenwinkel alle belangrijke bedrijfsdata kan terugvinden en waarmee zijn werknemers en klanten afspraken kunnen inplannen. Sinds de webapplicatie online staat, hebben we de functionaliteiten voor de contactlenzenwinkel uitgebreid en geoptimaliseerd. Want technologie en de verwachtingen van de applicatie evolueren continu. Hieronder een reeks functionaliteiten die we in 2023 en 2024 hebben ontwikkeld.

Koppeling met boekhoudpakket

Ook als een webapplicatie online staat, is het voor Analyz-it geen probleem om een boekhoudpakket te koppelen. Voor Contactlenzen Vanschoenwinkel maakten we de koppeling met ExactOnline. Per dag en per productgroep geven we de omzet door aan de hand van een grootboekrekening. Onze klant genereert daardoor gedetailleerde rapporten binnen hun boekhoudpakket, wat hen helpt bij een efficiënte en waterdichte financiële administratie. We sturen alleen noodzakelijke inhoud door van de webapplicatie naar het boekhoudpakket, wat het proces overzichtelijk en snel houdt.

Automatische e-mails en sms'en naar klanten

Daarnaast implementeerden we een systeem van automatische klantenmails en sms'en. Elke dag verstuurt het ERP systeem automatische e-mails uit naar klanten in verband met hun serviceformule. Deze e-mails kunnen bijvoorbeeld uitnodigingen bevatten om een afspraak in te boeken of om op controle te komen. Voor elk serviceabonnement verstuurt de applicatie een gepersonaliseerde e-mail of sms naar de klant. Contactlenzen Vanschoenwinkel kan de inhoud van deze belangrijke communicatie zelf personaliseren en heeft dus volledige controle over de boodschap van deze e-mails en sms'en.

Toevoegen van extra datavelden

De wetgeving omtrent de terugbetaling van contactlenzen door de mutualiteit is doorheen de jaren gewijzigd. Waar het vroeger niet nodig was om de verschillende supplementen van een lens te communiceren met de eindgebruiker, is dit anno 2024 wel nodig. Door deze nieuwe velden toe te voegen, wordt deze informatie doorgestuurd naar de mutualiteiten, wat de terugbetaling vereenvoudigd. Met onze webapplicaties op maat spelen we steeds flexibel in op veranderingen, zonder we daarvoor volledig nieuwe systemen hoeven te bouwen.

Performance verbeteringen van webapplicatie

Om de prestaties en snelheid van de webapplicatie hoog te houden, voeren we optimalisaties uit op het niveau van de code, databank en server. Dit is cruciaal, aangezien er door de jaren heen duizenden lenssoorten in het systeem zijn (bij)gekomen. Zo streven we steeds naar een snelle en vlotte werking van de webapplicatie, ongeacht de groei en uitbreiding van de database.

In 2023 en 2024 hebben we meer dan 50 aanvragen ontvangen van Contactlenzen Vanschoenwinkel voor de optimalisatie en uitbreiding van hun webapplicatie. Tijdens de uitvoering van deze taken hebben we steeds gezorgd voor een snelle ontwikkeling en een transparante communicatie. Zo heeft de klant bij Analyz-it steeds de mogelijkheid om op te volgen hoeveel tijd er aan welke aanpassing is besteed.


Wil jij ook specifieke processen optimaliseren en automatiseren om tijd en geld te besparen?

Neem dan contact op met ons en wij geven je graag het juiste advies!

Onze projectaanpak voor webapplicaties op maat

Meer contact op voor meer info