Je kent het wel, je gaat naar een website en je ziet links voor de URL, http:// tevoorschijn komen. Dit is een protocol dat gebruikt wordt om te communiceren tussen een webbrowser en een webserver. Maar wat is dan https:// en waarom heb jij het nodig?

HTTPS kort samengevat

Hypertext Transfer Protocol Secure is een uitbreiding op de standaard http-verbinding. Een https-connectie zorgt ervoor dat het uitwisselen van gegevens tussen browser en server op een veilige manier zal gebeuren.

Concreet wil dit zeggen dat de datacommunicatie tussen twee computers met een https-verbinding versleuteld is en deze niet kan worden doorgelezen door een derde partij. Op die manier is de communicatie tussen jouw website en een websitebezoeker steeds veilig voor hackers en andere snoodaards.

Met deze technische uitleg ga je ongetwijfeld weinig zijn, toch heeft een https-verbinding zeker zijn voordelen voor jouw website. Wil je beter scoren in Google? Lees dan zeker verder.

HTTPS en Google

Google is steeds op zoek naar het verbeteren van de user experience voor zijn gebruikers. Door deze extra aandacht zijn er een aantal parameters belangrijker geworden om beter te scoren in de Google zoekresultaten: site snelheid, mobielvriendelijkheid en nu dus ook de veiligheid van de verbinding. (Lees: Zorg dat je een snelle responsieve website met een https-verbinding hebt!)

Als bezitter van een https-certificaat toon je aan Google en je websitebezoekers, dat je website betrouwbaar en veilig is.

Doe voordeel met een HTTPS-verbinding

Wat elk bedrijf wil, is bovenaan in Google staan.

Om hoog te scoren in Google moet je dus voldoen aan de verwachtingen van de zoekmachine en aan die van hun gebruikers. Implementeer een https-verbinding op je website en je krijgt als beloning een hogere ranking in de Google zoekresultaten, dit heeft Google zelf bekend gemaakt.

Voor een webshop is het hebben van een https-verbinding nog belangrijker dan voor een gewone website. Met een standaard http-verbinding kan je de veiligheid van de betaalgegevens van je klanten niet garanderen. Heeft je webshop nog geen beveiligde https-verbinding, dan moet dit snel in orde gebracht worden.

Een HTTPS-verbinding implementeren

Zoals je ziet heeft het toepassen van een https-verbinding zeker zijn voordelen. Toch is het implementeren niet altijd even eenvoudig.

De standaard http en beveiligde https versie van je website worden door een zoekrobot bekeken als twee aparte websites. Daarom is het belangrijk om de twee websites juist aan elkaar te linken, zodat er voor een zoekrobot geen verwarring kan ontstaan welke de primaire website is. Dit soort bijkomstigheden worden zonder problemen opgelost door de professionele programmeurs van Analyz-it.


Beveilig je website vandaag nog

Wil je jouw website beveiligen, beter scoren in Google en heb je daarbij hulp nodig? Neem dan contact op met Analyz-it via +32 (0) 11 74 36 76 of contacteer ons via e-mail.