Meer verkopen tijdens de feestdagen

Je kan maar beter voorbereid zijn voor de eindejaarsfeesten. Dit is namelijk een opportuniteit om je jaaromzet te verhogen. 

Online voorbereiden op de winterpromo's

De eerste promoties voor het eindejaar komen al binnen. Het is dan ook aangewezen om nu al met de marketing van je winterpromoties te beginnen. Laat je concurrenten niet voorgaan, en maak nu al online en offline promotie !

Marketing tips die opbrengen:

1. Ons als marketing bureau inschakelen

Er zijn bepaalde dingen die je moet voorbereiden om de feestdagen succesvol in te leiden. Zorg ervoor dat je tijdig een marketing bureau zoals Analyz-it contacteert, zodat wij op het juiste moment kunnen beginnen met jouw producten en jouw promoties in de kijker te zetten. Wij zorgen ervoor dat je het meeste uit je promoties haalt en dat je meer omzet genereert tijdens de feestdagen. 

2. Feestelijk thema

Zorg ervoor dat je website, winkel, promoties, ... allemaal een feestelijke sfeer brengen. Zo kan je sociale media banners veranderen in een winter thema met een feestelijke achtergrond. Creëer dezelfde sfeer op alle kanalen die je inzet, zorg dat dit herkenbaar is. Het is ook belangrijk dat het duidelijk blijft wat je aanbiedt, mensen klikken snel weg als ze te lang moeten zoeken.

3. AdWords bijsturen

Het is zeer belangrijk dat je AdWords campagne aangepast is aan de feestdagen. Tijdens de eindejaarsperiode zijn mensen specifiek op zoek naar cadeaus en promoties. Lanceer een aparte campagne met je AdWords account en richt je op het doelpubliek dat zoekt naar jouw zoekwoorden in combinatie met promoties. Zorg er ook steeds voor dat dit duidelijk is in de advertenties

4. Remarketing advertenties

Elke maand komen er bezoekers op je website die niets bestellen maar wel interesse hebben in wat je aanbiedt. Deze klanten kan je met de feestdagen terug bereiken door remarketing in te zetten en hen terug te halen naar je site om te bestellen.

5. Feestelijke promoties

Klanten willen tijdens de feestdagen promoties zien. Verkoop je producten online? Dan is gratis verzending een goede manier om klanten te overtuigen hun kerstcadeau's bij jou te kopen. Volgens een studie van Deloitte is 66 % van de online shoppers meer geneigd te shoppen via een online winkel die gratis verzending aanbiedt. Gratis (inpak)verpakking of een wenskaart bij aankoop zijn ook typische dingen die een klant overtuigen om bij jou te kopen.

Mensen zijn altijd op zoek naar manieren om tijd en geld te besparen tijdens de feestdagen. Zorg er dus voor dat je dit voor hen kan waarmaken. 

6. Smartphone shoppers

Bijna de helft van de shoppers gebruikt tijdens de feestdagen hun smartphone om te zoeken voor geschenken. Het is geen geheim dat steeds meer mensen hun mobiele telefoon gebruiken om te surfen. Zorg er dus voor dat je website responsive of mobiel geoptimaliseerd is en verlies je klanten niet aan concurrenten die wel een responsive website hebben. Heb je nog geen mobielvriendelijke website of geen tijd om dit aan te kaarten? Dan is de eindejaarsperiode de periode om hier eens kritisch over na te denken. Laat eventueel mobiele variaties van je landingspagina's maken en koppel deze aan je campagnes rond de feestdagen.

Meer verkopen tijdens de feestdagen?

Wil je na het lezen van dit artikel meer verkopen tijdens de feestdagen? Analyz-it heeft jarenlange ervaring in het opstarten van online marketing campagnes. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.