De resultaten in een notendop

Wat is ROAS? Return On Ad Spend is een meetinstrument dat we gebruiken in Google Ads om de effectiviteit van e-commerce advertentiecampagnes te meten. Met dit cijfer vergelijken we de gegenereerde omzet met het gespendeerde advertentiebudget aan de advertentie.

Kortom, stel je voor dat je € 100 uitgeeft aan advertenties om je producten te promoten. Als je dankzij die advertenties € 300 aan inkomsten genereerd, dan is je ROAS 3.

Voor Slotenonline optimaliseren we sinds april 2023 hun Google Ads campagnes. Dankzij onze schaalbare marketing strategie lag de ROAS van de campagnes voor Q3 dit jaar 21% procent hoger dan de ROAS van de eerste drie maanden van vorig jaar. Maken we de vergelijking met Q3 2022, dan doen we het met 22% beter.

Omdat we het met onze marketing inspanningen steeds beter willen doen, dan het jaar voordien, optimaliseren we ook steeds de netto omzet. Een hogere ROAS is fijn, maar het is niet de bedoeling dat daardoor de volumes afnemen. Vergelijken we de omzet van de eerste 9 maanden van 2023, met die van vorig jaar, dan is de netto omzet gestegen met 11,92%.

We genereren dus niet alleen meer omzet voor Slotenonline, we doen dit ook efficiënter, én dat op slechts 6 maanden. Een mooi resultaat dus!

Slotenonline aan het woord

"De mensen van Analyz-it hebben ons enorm geholpen met het structureren en optimaliseren van onze advertentie-accounts. We hebben hun een gewenste ROI vooropgesteld en deze werd steeds ruimschoots behaald."

Next step: Van ROAS naar POAS

Nu Slotenonline een stabiele en hoge ROAS heeft, is het tijd om de volgende stap te zetten. In plaats van te focussen op de omzet, zullen we ons nu richten op de winst. POAS, staat daarom voor Profit On Ad Spend, want een hoge omzet betekent niet altijd een hoge winstmarge.

Deze verschuiving stelt ons in staat om niet alleen meer omzet te genereren, maar ook de winstgevendheid te maximaliseren. Dit is van cruciaal belang voor de duurzame groei van Slotenonline.


Wil je ook de ROAS en netto omzet van je webshop verhogen?

 

Neem gerust contact op of bel ons op via +32(0)11 743 676 voor een vrijblijvend gesprek. Naar contact »