Schoeffaerts Afwerking & Interieur is dé specialist in pleister-, gyproc,- en schilderwerk met een hoge afwerkingsgraad. Je kunt er terecht voor je volledige interieurafwerking. Met hun prachtige realisaties behoren ze bij de absolute top van Belgische afwerkingsbedrijven.

We werken al lang samen met Schoeffaerts. In 2007 bouwden we hun website en begeleidden we hen tijdens hun eerste stappen in online marketing. En nu vroeg zaakvoerder Ronny Schoeffaerts ons om hulp om meer klanten aan te trekken. Ons voorstel? Een onlinemarketingmix van verschillende kanalen om efficiënt zijn doelgroep te bereiken. 

De ideale onlinemarketingmix: de juiste kanalen selecteren

Online zijn er veel kanalen om aan marketing te doen. Het is daarom belangrijk om de juiste kanalen te kiezen en zo de ideale onlinemarketingmix te creëren. En dat is precies wat we voor Schoeffaerts Afwerking & Interieur hebben gedaan. Een overzicht.

1. Onlinemarketingmix: Google Ads

Een onlineadvertentie over een specialist in afwerking en interieur heeft alleen succes als de ‘ontvanger’ behoefte heeft aan die specifieke dienstverlening. Heeft die net zijn huis gerenoveerd? Dan gaat de boodschap helemaal verloren en levert je investering geen resultaat op. Daarom kozen we Google Ads als een van de kanalen voor de onlinemarketingmix van Schoeffaerts.

De eerste stap? Zorgvuldig de zoekwoorden voor de Google Ads kiezen en de advertenties daarrond opbouwen. Zo wisten we zeker dat alleen de mensen die interesse of behoefte hebben aan de diensten van Schoeffaerts, de advertenties zouden zien. 

Meer weten over Google Ads? 

2. Onlinemarketingmix: Facebook 

Schoeffaerts Interieur & Afwerking heeft 5183 échte Facebook-fans die heel actief zijn🥳. Kijk gerust zelf eens. En dat is potentieel dat je moet benutten. Daarom integreerden we ook Facebook in de onlinemarketingmix van Schoeffaerts. Want veel actieve fans en volgers betekent veel likes, reacties en shares. Het gevolg? De posts van Schoeffaerts hebben een enorm bereik want ook de vrienden van de volgers en fans krijgen ze te zien. Daarom zorgen we wekelijks voor interessante posts.

Een recente post op de Facebook-pagina van Schoeffaerts Afwerking & Interieur:

online marketing voor Schoeffaerts afwerking en interieur

Naast wekelijkse Facebook-posts die we maken en promoten, hebben we ook doelgerichte Facebook-advertenties online staan. En net zoals bij Google Ads, hebben we ook voor Facebook de doelgroepen van de advertenties zorgvuldig gekozen.

Een recente Facebook-advertentie van Schoeffaerts Afwerking & Interieur:

online marketing voor Schoeffaerts afwerking en interieur

Meer weten over Facebook marketing?

3. Onlinemarketingmix: Instagram

We bekeken de relevantie om Instagram deel te laten uitmaken van de onlinemarketingmix voor Schoeffaerts en kwamen tot de conclusie dat ze drie zaken nodig hadden om te scoren op dit socialemediakanaal: professionele foto's, een bureau dat gespecialiseerd is in online marketing, en een smartphone.

Knappe visuele content

Professionele foto's zijn een basisvereiste om te scoren op Instagram. Want het hele onlinemarketingplatform van Instagram is gebaseerd op visuele content. Een mooie foto zegt meer dan 1000 woorden en genereert volgers. Daarom adviseerden we Schoeffaerts om mooie foto’s van hun realisaties te nemen.

Analyz-it

Ons advies om mooie foto’s te maken, was maar de eerste stap. We hielpen Schoeffaerts ook door de beste foto’s te selecteren, de foto’s te koppelen aan hashtag's, en de content te promoten.

4. Onlinemarketingmix: Pinterest

Veel mensen gaan op Pinterest op zoek naar inspiratie. Daarom integreerden we ook dit kanaal in de onlinemarketingmix. We posten professionele foto's van Schoeffaerts Afwerking & Interieur en voegen er de juiste omschrijvingen en hashtag's aan toe. Zo vindt de doelgroep van het bedrijf de 'pins' (foto's). Op maandbasis hebben de Pinterest-foto’s van Schoeffaerts zo’n 230.000 views.

De Pinterest-statistieken van Schoeffaerts Afwerking & Interieur:

online marketing voor Schoeffaerts afwerking en interieur


Een succes over de hele lijn

Onze inspanningen leverden resultaat op. Dankzij de onlinemarketingmix steeg sinds 2017 het aantal offerteaanvragen van Schoeffaerts met 81 procent. Kortom, de onlinemarketingmix van Schoeffaerts is een succes over de hele lijn.

online marketing voor Schoeffaerts afwerking en interieur

Online adverteren laten renderen?

Wil je met online adverteren je visibiliteit verhogen en meer potentiële klanten aantrekken? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op voor meer info