Customer journey

Vóór we kunnen bepalen welke kanalen we gaan inzetten om BestBuro meer leads te bezorgen, brachten we eerst de customer journey van een BestBuro-klant in kaart. 

De doelgroepen van BestBuro kunnen we in twee duidelijke categorieën opsplitsen en dus werkten we voor elk van deze doelgroepen, een customer journey uit. Dit gaf een antwoord op de vragen: welke weg legt een potentiële klant van BestBuro af voordat hij een klant wordt? Op welke touch points in de aankoopbeslissing kunnen we hem aansturen om contact op te nemen met BestBuro?

Zodra de customer journeys op punt stonden, beslisten we met welke kanalen we de potentiële klanten gingen aanspreken.

Online marketing en websiteoptimalisatie voor BestBuro

Een mix van kanalen: de ideale online marketing

We gebruiken een mix van kanalen om de potentiële klanten van BestBuro te bereiken:

Facebook en Instagram

We lanceerden zowel op Facebook als op Instagram gewone advertenties, leadadvertenties én remarketing advertenties.

LinkedIn

We activeerden op LinkedIn gewone advertenties, leadadvertenties én remarketing advertenties. We hebben ook Inmails gestuurd naar bepaalde LinkedIn-profielen in de BestBuro-doelgroep.

Google Ads

Op Google Ads hebben we voor 3 van hun opleidingen; Office 365, Excel en Outlook, zoekcampagnes en remarketing campagnes in het leven geroepen.

Voor deze mix van kanalen was het belangrijk dat we alle communicatie op elkaar afstemden en de doelgroep per kanaal bepaalden. Vervolgens werden verschillende advertenties getest en zetten we verder in op de advertenties die goede resultaten behaalden.

Website optimalisaties voor een betere vindbaarheid

Technische optimalisaties

Om de slaagkansen van je marketingtraject te verhogen, is het belangrijk dat je website volledig geoptimaliseerd is, zodat je bezoekers sneller converteren (contact opnemen). Samen met de webbouwer van BestBuro werkten we samen om de website te verbeteren op gebied van Search Engine Optimization (SEO), usability en conversie optimalisatie.

Online marketing en websiteoptimalisatie voor BestBuro

Content marketing

Wil je via SEO meer mensen op je website krijgen? Heb je aandacht voor de technische kant van je website én zorg ervoor dat je teksten Search Engine Optimized zijn. De opbouw en de content van je pagina's moet er namelijk voor zorgen dat je je bezoekers overtuigt om contact op te nemen. Om de content marketing op punt te zetten, schakelde BestBuro de expertise van copywriters Sara en Kurt van Tekstueel in.

Analyse en rapportering

Bij elk marketingtraject horen ook de nodige analyses en rapporteringen. Minimum éénmaal per maand komen we samen met zaakvoerder Elke van BestBuro en de copywriter Sara van Tekstueel, om de resultaten te overlopen en bij te sturen.

Online marketing en websiteoptimalisatie voor BestBuro


Kunnen wij jou helpen?

Heb je interesse in de online marketing diensten die wij aanbieden? Neem dan zeker vrijblijvend contact op en we bekijken samen hoe we jouw project kunnen aanpakken.

Neem vrijblijvend contact op!