Het beheren van een webshop is de dag van vandaag geen makkelijke opdracht. De online concurrentie is nog steeds groeiende en de consument verwacht alsmaar snellere levertijden tegen lagere prijzen. Laat je hier als ondernemer echter niet door afschrikken. Het opstarten van een webshop is in 2016 nog altijd een rendabele investering.

Voor S-and-p-shop was het opstarten van een webshop in 2011 een grote stap in het donker, maar 5 jaar na opstart bleek dit dé enige juiste beslissing te zijn. Naast een enorme online omzetsgroei vanaf jaar één, stegen ook de fysieke winkel bezoekers dankzij de webshop. Om verdere groei te realiseren, koos zaakvoerster Lieve Denruyter dan ook voor de investering in een nieuw e-commerce systeem. De technologie verandert immers voortdurend en om de concurrentie uit voornamelijk Nederland tegengewicht te bieden, was een volgende stap in het e-commerce verhaal nodig.

In dit nieuwe hoofdstuk werd er niet alleen gekozen voor een gebruiksvriendelijke oplossing voor de webshop bezoekers, maar dacht Analyz-it ook mee aan tijdsbesparende oplossingen voor de webshop beheerder. Het invoeren van producten en afhandelen van bestellingen mag immers niet teveel tijd in beslag nemen.

Kortom, een efficiënte en gebruiksvriendelijke webshop voor bezoeker én beheerder.

Webshop anno 2016

De webshop weer volledig up-to-date anno 2016 brengen was de opdracht, zowel op technologisch als op marketing vlak.

Responsive design

De grootste update in vergelijking met de vorige webshop is de gebruiksvriendelijkheid voor mobiele apparaten. Nu kunnen de webshop bezoekers ook via hun smartphone of tablet de webshop bezoeken én online betalen, een update die zeker voor een omzetstijging zal zorgen.

Product reviews

De grote spelers als bol.com en Coolblue maken er steevast gebruik van, maar als 'kleine' webshop kunnen product reviews ook voor een toegevoegde waarde zorgen. Door gebruik te maken van product reviews krijgen je bezoekers een beter inzicht in de voor- en nadelen van je producten.

Kortingscode

Heb je een leuke actie of wil je een bepaald product promoten? Met kortingscodes transformeer je anonieme webshop bezoekers naar webshop klanten!

Tijdsbesparende functionaliteiten

Met de ervaring van de vorige webshop op zak, wist Lieve Denruyter van S-and-p-shop duidelijk waar het online schoentje nog knelde. De tijd die je als webshop-beheerder in de webshop moet investeren, is zeker niet te onderschatten. Om de combinatie tussen off- en online rendabel te houden, werd er gekozen voor enkele tijdsbesparende functionaliteiten:

Bpost shipping manager plug-in

Het afhandelen, controleren, opmaken en afprinten van de verzendlabels is een verdoken tijdrover. Per pakket ben je al snel een 5 à 10 minuten 'bezig'. Om deze tijd vrij te maken, kozen we voor de integratie met de Bpost shipping manager. Dankzij deze integratie worden de adressen automatisch toegevoegd in de back-end van Bpost waardoor Lieve met één druk op de knop het verzendlabel kan afdrukken. Bovendien wordt gedurende het hele traject elk adres gevalideerd zodat foutieve verzendingen zo goed als nihil zijn.

Export en import module

Wijzigen de prijzen van je leveranciers frequent? Met de export en import module van ons e-commerce systeem kan je in een mum van tijd prijswijzigingen doorvoeren zonder veel tijd te verliezen.


Ook een webshop die verkoopt?

Wil je meer weten over een webshop die verkoopt en tijd bespaart? Contacteer ons via contact@analyz-it.be, of bel naar het nummer +32(0) 11 74 36 76.