Fiscaal voordeel van een webshop

Lage opstartkosten, geen hoge pandkosten, 24 uur per dag 7 op 7 open, potentiële klanten over heel het land, een fiscaal voordeel: Je hoort het investeren in een webshop heeft vele voordelen. Wij bij Analyz-it zorgen ervoor dat ook jij snel en eenvoudig een online webshop kan openen.

Een webshop opstarten

Al sinds 2002 biedt Analyz-it, ondernemingen strategische internetoplossingen aan voor hun vraagstuk. Met alle ervaringen die we hebben opgebouwd gedurende de jaren, weten we welke stappen er nodig zijn om tot een succesvolle webshop te komen. Het Analyz-it stappenplan vind je hier uitgebreid terug.

Fiscaal voordeel webshop

Vandaag de dag is over wereldwijd online shoppen de normaalste zaak. Toch had België wat tijd nodig om vertrouwd te geraken met deze nieuwe manier van shoppen. Dit heeft ervoor gezorgd dat België, ten opzichte van de buurlanden, een kleine achterstand heeft. Om deze kloof te dichten heeft de Belgische overheid beslist om een hand toe te steken.

Belgische ondernemers kunnen nu genieten van een verhoogde investeringsaftrek van 13,5% voor investeringen in digitale vaste activa dienend voor de integratie en exploitatie van digitale betalings- en factureringssystemen. Investeringen in webshops komen hiervoor ook in aanmerking.  Deze maatregelen moeten het voor KMO’s mogelijk maken om mee te gaan in een succesvol e-commerce verhaal.
Lees de info van UNIZO »

Andere voordelen van een webshop

Lage opstartkosten

Een webshop opstarten heeft in tegenstelling tot een fysieke winkel, lage opstartkosten. Met een online webshop heb je geen pandkosten en geen hoge elektriciteitsrekening. Als je een webshop opstart bij Analyz-it heb je slechts een éénmalige investering die een stuk lager ligt dan het huren of aankopen van een pand. Elk jaar betaal je nog wel een kleine bijdrage om de webshop online te houden en te genieten van onze sterke dienstverlening. Ben je nieuwsgierig naar wat mogelijk is voor jouw onderneming, Contacteer ons dan nu! 

Altijd (k)open

Een fysieke winkel openhouden is uiterst tijdsintensief. Het is onmogelijk om ervoor te zorgen dat je 24/24 7/7 bereikbaar bent voor je klanten. Een groot voordeel van een webshop is dat je nagenoeg alles kan automatiseren. Zo ben je altijd beschikbaar voor jouw klanten en kan je de klok rond je producten en je diensten aanbieden.

Wat veel shoppers tegenhoudt om te gaan winkelen is de drukte en de lange wachtrijen die daaruit voortkomen. Doordat het online bestellen van een product of dienst automatisch verloopt, ondervindt je klant op dit gebied geen hinder. Via een webshop kan jouw klant snel, eenvoudig en zonder drukte een product of dienst bestellen.

Je doelgroep is eindeloos

Het internet is een kanaal waarmee je heel de wereld kan bereiken. Een bereik waar elke fysieke winkel alleen maar van kan dromen. Nu wil dit niet zeggen dat je je product overal ter wereld moet aanbieden. Je kan als onderneming steeds groeien, waardoor het aantrekkelijk wordt om je producten aan te bieden in het buitenland.

Nieuwe klanten keren terug

Als klanten bij een fysieke winkel hun producten komen aankopen, is het vaak moeilijk om hen achteraf terug te contacteren. Je kan dit oplossen door hun een klantenkaart aan te maken, maar dit kan voor klanten vaak als onnodig en vervelend overkomen.

Bij een webshop moet een klant sowieso eerst zijn contactgegevens ingeven alvorens hij of zij een aankoop kan verrichten. Deze gegevens kan je dan gebruiken om te communiceren via nieuwsbrief, waarna jij de bestaande klant kan overtuigen om opnieuw aan te kopen bij jouw webshop, die is trouwens maar één klik verwijderd.

Meten is renderen

Online verkopen en online marketing heeft zoals je kan merken veel pluspunten. Het belangrijkste voordeel is misschien wel dat alles meetbaar is. Met Google Analytics weet je wie je klanten zijn, van waar ze komen en wat ze uitrichten op jouw webshop. Daarop inspelen is de eerste stap in online marketing. Ontdek hier hoe wij bij Analyz-it online marketing aanpakken.

Overtuigd van de voordelen van een webshop?

Ben je na het lezen van deze tekst klaar om de sprong te wagen? Analyz-it heeft jarenlange ervaring in het maken van professionele websites en webshops voor ondernemingen. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie. Ons team staat altijd klaar om je verder te helpen.