Op gebied van E-commerce dicht België beetje bij beetje de kloof met het buitenland. In 2015 kocht maar liefst 64% van alle Belgen een product online, in 2012 bedroeg dit percentage nog maar 46%. De komende jaren wordt verwacht dat het aantal Belgen die online kopen zal blijven stijgen. Wil je deel uitmaken van deze E-commerce BOOM? Of langs de zijlijn blijven staan? De keuze is aan jou.

Een webshop opstarten, dat doe je niet over één nacht ijs. Hoe dat je webshop is opgebouwd is de eerste en belangrijkste steen om een succesvol online winkel op te bouwen. Wat wij bij Analyz-it heel belangrijk vinden, en wat logisch is, is dat jij tevreden bent met de ontwikkelde webshop. Om een professionele en aantrekkelijke webshop te garanderen doorlopen we samen met jou ons 5 stappenplan.

1. Een luisterend oor

Het hoofddoel van Analyz-it is om een webshop te ontwikkelen die helemaal in lijn ligt met waar jouw bedrijf voor staat. Goed luisteren naar wat jij te vertellen hebt, is dan ook cruciaal in deze eerste fase. In een intakegesprek zullen we al je doelstellingen, grafische verwachtingen, klantenprofielen en eisen noteren. Vooraleer je aan een webshop begint, kan je je best al eens afvragen wie je verwachte doelgroep is en welke doelen je hoopt te bereiken. Al deze belangrijke gegevens houden we gedurende het hele proces bij zodat we nooit jouw focus uit het oog verliezen.

2. Grafisch ontwerp

Op basis van het voorgaande gesprek briefen we onze grafische ontwerper. Met zijn jarenlange ervaring weet hij perfect welke elementen in het oog moeten springen om een succesvolle webshop te bekomen. Als je al grafische onderdelen zoals een logo hebt uitgewerkt dan kunnen wij deze zonder problemen integreren in jouw webshop. Heb je dit nog niet? Geen probleem. We stellen onze graficus ter beschikking om samen met jou je eigen huisstijl te ontwerpen. 

Belangrijk is dat de webshopbezoeker meteen weet dat hij of zij aan het juiste adres is. Je huisstijl implementeren, een tot de verbeeldingsprekende visual, jouw USP in de header, een duidelijke structuur etc… zijn allemaal manieren om ervoor te zorgen dat jouw eerste indruk een schot in de roos is. Je webshop moet vertrouwen uitstralen, zodat bezoekers zonder aarzelen overgaan tot een aankoop. Iedereen moet weten dat je een expert bent in jouw vak!

3. Programmatie

Eenmaal je tevreden bent over het grafisch ontwerp van je webshop is de tijd aangekomen om jouw online winkel te programmeren. Onze programmeurs toveren het design om naar een effectieve webwinkel.  We plaatsen je webshop eerst op een tijdelijk webadres, die niet zichtbaar is voor andere partijen. Dit geeft ons de mogelijkheid om samen met jou de webshop te finetunen. Zo ligt jouw online winkel helemaal in lijn van je verwachtingen!

4. Persoonlijke opleiding

De inhoud van je webshop is net zoals in een fysieke winkel snel veranderend en nooit compleet. Het aanleren van de juiste tools om jouw inhoud aan te passen is dan ook één van de sterke punten van Analyz-it. Wij voorzien een persoonlijke opleiding aan al onze klanten om vertrouwd te geraken met het Analyz-it Content Management Systeem. Als je in de toekomst iets wenst aan te passen aan de inhoud kan je dit zelf snel en makkelijk uitvoeren. Zo ben je niet afhankelijk van iemand anders. Je webshop het hele jaar door de look en feel geven die past bij jouw onderneming was nog nooit zo makkelijk!

5. Website live

Nadat je je shop bedachtzaam en in alle rust van inhoud hebt voorzien, is het tijd om de webshop online te plaatsen. Proficiat je bent nu in het bezit van een online winkel! Maar hier stopt het verhaal voor Analyz-it niet. Als je vragen of nood aan advies hebt, kan je altijd op Analyz-it rekenen. Doordat we een graficus, een team van programmeurs en een marketingteam allemaal onder één dak hebben is een oplossing voor jouw probleem snel gevonden.  

Ook een webshop op maat die spreekt tot de verbeelding?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Lees hier alle berichten:

1: Een succesvolle webshop opstarten
2: Laat je webshop opvallen
3: Van bezoeker tot aankoop
4: Aankoop stimuleren op jouw webshop
5: Sterke dienstverlening, creëert sterke klanten