Webshop van 18 jaar

In 2005 begon de samenwerking tussen Analyz-it en Verdifarm, dat momenteel opgenomen is in groep Covetrus (NASDAQ GS: CVET)

We ontwikkelden toen een webshop op maat die destijds communiceerde met AS400 als achterliggend ERP systeem.  De B2B webshop die we toen bouwden werd ‘Netorder’ gedoopt, en deze verkoopt sindsdien dierenvoeding, -geneesmiddelen en instrumenten aan dierenartsen, een markt waarin korte bestel- en levertijden zeer belangrijk zijn.

We hebben gedurende 18 jaar, wat in IT levensjaren een eeuwigheid is, de shop technisch onderhouden en geüpgraded. En nog steeds draait de webshop uiterst stabiel in onze cloud omgeving van Microsoft Azure.

3 ERP systemen, 1 shop

Doorheen de jaren werd het achterliggende ERP systeem meerma

als vervangen: zo is de Analyz-it webshop op maat mee geëvolueerd en gekoppeld op AS400 , SAP ECC en SAP S/4Hana. Ironisch genoeg is de levensduur van onze webshop op maat langer dan de grootste ERP systemen ter wereld.

De webshop is uiteraard ook mee geëvolueerd met nieuwe mogelijkheden. Zo werden er onder andere deze upgrades uitgevoerd:

  • Het weergeven van de real-time voorraad en bestellen van alternatieve artikels werd voorzien.
  • Er werden API's ontwikkeld die toelaten om vanuit het voorraadsysteem van de dierenarts rechtstreeks te bestellen bij de groothandel.
  • Koppelingen met externe B2C webshops werden gelegd waardoor particulieren rechtstreeks bij hun dierenarts kunnen bestellen.
  • Homedelivery systeem werd voorzien waarbij dierenartsen in Netorder bestellingen kunnen plaatsen voor particulieren. Het product wordt dan rechtstreeks bij de consument geleverd op vraag van de dierenarts.
  • Real time nettoprijs berekening werd geïntegreerd; een B2B prijs hangt immers af van vele parameters.
  • Bepaalde klantgroepen kregen specifieke productlijsten, een sub-webshop als het ware.
  • Tijdens Corona werd een 'quotabeheer' ontwikkeld waarmee er per product beperkingen konden opgelegd worden qua wekelijkse bestelhoeveelheid.

Meest recente upgrade

Afgelopen najaar hebben we de grootste upgrade ooit gedaan aan de backend: De shop is nu gekoppeld aan SAP S/4Hana via een ingenieus synchronisatiesysteem dat we samen ontwikkeld hebben met het SAP team van Covetrus. Vroeger werd productinformatie 1x/nacht gesynchroniseerd, maar met de nieuwe upgrade gaan we incrementeel synchroniseren en komt de informatie van SAP nagenoeg real-time naar onze webshop. Daarnaast is het project ook gemigreerd naar krachtige web- en database servers bij Microsoft Azure. Resultaat: snelheidswinst en stabiliteit op alle gebied.


Ook interesse in een webshop op maat?
Neem dan contact op met Analyz-it.

Je kan ons steeds een e-mail sturen of ons telefonisch bereiken via 011 74 36 76. Je kan natuurlijk ook altijd ons contactformulier invullen.