In het verleden hadden we al een Oresto Beursapp gemaakt voor de grossiers voor de jaarlijkse horecabeurs in Gent. Met deze webapp konden de horecaondernemers eenvoudig de beursstanden van de verschillende grossiers bezoeken.

B2B webshop bespaart kosten

Oresto Food Partners groepeert 16 zelfstandige horeca grossiers onder 1 naam en zij wilden 1 investering doen om elke grossier een webshop te geven. De nieuwe B2B e-commerce applicatie was immers nodig omdat er een behoefte is ontstaan bij de horeca uitbaters om sneller bestellingen te plaatsen bij grossiers.

Geen gemakkelijke opdracht, maar onze developers wisten er wel raad mee!

In het nieuwe platform kunnen grossiers (Oresto Food Partners leden) aan horeca uitbaters toegang geven tot hun eigen webshop met database. De horecaondernemers kunnen eenvoudig een bestelling plaatsen voor de producten van hun wens.

Mobiel geoptimaliseerd

De webshop werd per device mobiel geoptimaliseerd. Dat betekent dat er voor een tablet en voor een smartphone een aparte view werd uitgewerkt. Het voordeel hiervan is dat het gebruik van de webshop op elk apparaat op en top gebruiksvriendelijk is. Het werd zelfs mogelijk om barcodes te scannen met de mobiele webapp.

 

Voordelen grossiers

De grossiers hebben het voordeel dat ze elk een aparte online databank hebben binnen een centraal beheerd platform. Zo lijkt het alsof de grossiers een eigen webshop hebben, zonder dat ze de kosten van de ontwikkeling moeten dragen. Hierdoor besparen ze zich een heel deel kosten en zorgen

Bovendien beheert Oresto Food Partners het centrale productgamma. Dat betekent dat de grossiers geen tijd moeten steken in het updaten van hun producten. Het enige wat ze moeten doen is hun klanten opladen en de bestellingen kunnen binnnen komen.

Voordelen horecaondernemers

De horecaondernemers hebben dan weer het voordeel dat ze eenvoudig hun bestellingen kunnen plaatsen bij hun grossiers. Ze krijgen een overzichtelijk productengamma, gebaseerd op hun noden en historiek. Bestellen kan van eender waar op eender welk toestel, zelfs met GSM en barcode-app! 

In het systeem kunnen de horecaondernemers een lijst met favorieten opbouwen en bewaren. Zo kunnen ze hun stock nagaan en meteen terug bestellen. Ze kunnen ook van elk product de barcode direct in de applicatie scannen en opnieuw bestellen met hun smartphone. Dit zorgt voor heel wat tijdwinst.

Nauwe samenwerking 

We kunnen concluderen dat dit project geen gemakkelijke maar wel een succesvolle opdracht was. Samen met Oresto Food Partners kunnen we trots zijn op deze mooie realisatie en we hopen onze samenwerking nog vele jaren door te zetten.

Besteltoepassing voor Oresto


Ook een B2B e-commerce project opstarten?

Wil je graag weten hoe we een project zoals dat van Oresto Food Partners aanpakken? Lees hier alles over onze projectaanpak van webapplicaties op maat.

Ben je ook op zoek naar een manier om bepaalde processen te optimaliseren of automatiseren en tijd en geld te besparen? Neem dan contact op met ons en wij geven je graag het juiste advies!

Neem contact op voor meer info