Eerder realiseerde we voor Quicktyp een webapplicatie op maat waarin kinderen via cursussen blindelings leren typen. Op vraag van Quicktyp, mochten we een plan voorstellen om de webapplicatie uit te breiden. Zo was dit keer het doel om de huidige webapplicatie interactiever en uitdagender te maken voor de cursisten.

Via het volgnummer dat de kinderen krijgen kunnen ze inloggen op het digitaal platform
Hier krijgen ze op de homepagina een overzicht van taken die ze moeten uitvoeren.
Ook de ouders hebben inloggegevens om de progressie van hun kind op te volgen.

Om de kinderen aan te moedigen om op een speelse manier blind te leren typen bedachten we een systeem met 'levels', een soort beloningsniveaus die de progressie van de kinderen stimuleert.  

De levels worden behaald wanneer de cursisten hun oefeningen voltooien en de doelen bereiken. De doelen variëren per les en worden per les uitdagender. Zo gaan de kinderen op een speelse manier aangemoedigd worden om beter te leren typen.

Waarom willen kinderen deze levels behalen?

Om een nieuw level te behalen moet de cursist ervaringspunten verdienen. Deze punten worden verzameld wanneer een doel voltooid wordt. De cursisten die een level uitgespeeld hebben door de doelen te behalen, worden beloond met avatars en ludieke titels die ze aan hun profiel kunnen toevoegen. 

Via de nieuwe pagina van de webapplicatie, kunnen de cursisten en hun ouders de progressie van de cursus volgen.

Op deze pagina kunnen de kinderen hun avatars aanpassen en krijgen ze nieuwe titels per vrijgespeeld level.  Verder zien ze een overzicht van de levels die ze reeds voltooid hebben en de titels die ze verzameld hebben. Elk doel wordt op een ludieke en frivole manier omschreven voor de kinderen. Mochten de ouders graag willen weten wat hun kind moet doen om het level te behalen, dan kunnen ze klikken op 'toon instructie'. Hierdoor zal de ludieke tekst vervangen worden door een duidelijke beschrijving van het vooropgestelde doel.

Waarom wilde QuickType deze aanpassing?
Met de toevoeging van het beloningssysteem kan Quicktyp cursisten motiveren om beter blindelings te leren typen. Hiermee behalen ze een verhoogde klantentevredenheid wat zorgt voor toenemende mond-tot-mond reclame van de webapplicatie. 

Meer weten over webapplicaties op maat?
Neem dan contact op met Analyz-it

Je kan ons steeds een e-mail sturen of ons telefonisch bereiken via 011 74 36 76.

NEEM CONTACT OP VOOR MEER INFO