Voor QuickTyp ontwikkelden we een webapplicatie op maat waarmee kinderen eenvoudig blind kunnen leren typen.

Geen uitleen-pc meer nodig

In het verleden kregen de kinderen een laptop mee naar huis, waarop speciale software geïnstalleerd werd om te leren typen. Quicktyp had vroeger een ingewikkeld proces om de uitleen-pc's up-to-date te houden, te leveren en terug te halen. Dankzij onze nieuwe webtoepassing kan het typprogramma op eender welke laptop thuis gebruikt worden. Hierdoor kunnen de kinderen altijd en overal oefenen, bovendien is er geen technische support meer nodig van voor de computers. Tijd en geldwinst!

Doorlopend oefenen

De kinderen krijgen dagelijks een oefening die ze moeten maken en alles wat ze typen wordt real-time opgeslagen. Zelfs wanneer het internet even uitvalt, kunnen de kinderen de oefening gewoon verder maken. Gebruiksgemak!

Na elke oefening krijgen de kinderen ook meteen een score, zo weten ze direct hoeveel fouten ze hebben gemaakt en op welk tempo ze hebben getypt. Duidelijk!

Goede leerlingen worden verder uitgedaagd, aangezien het systeem continu varianten maakt van bestaande oefeningen. Naarmate de oefeningen vorderen, worden de oefeningen ook steeds moeilijker.

Planning

In de webapp is ook een tijdlijn met de planning terug te vinden. Op deze tijdlijn worden alle oefeningen, lessen en examendata weergegeven. Zo hebben de kinderen een handig overzicht van wat er op de planning staat.

Rapportering

De kinderen ontvangen wekelijks een rapport met resultaten, zodat ze hun vooruitgang zien. In dit automatisch gegenereerde rapport zijn onder andere de gemaakte fouten en de typsnelheid opgenomen. Ook de ouders en de leerkracht ontvangen deze rapportering, zodat ze gerichte feedback en ondersteuning kunnen geven.

De webapp vereenvoudigt niet alleen het leerproces voor de kinderen, maar verlicht ook de administratieve taken van de leerkracht. Zo hoeft de leerkracht de rapporten niet handmatig op te maken, bovendien heeft de leerkracht een overzicht van welke leerlingen een diploma behaalden en welke een herkansing krijgen. 


Meer weten over webapplicaties op maat?
Neem dan contact op met Analyz-it

Je kan ons steeds een e-mail sturen of ons telefonisch bereiken via 011 74 36 76.

NEEM CONTACT OP VOOR MEER INFO