Website in 5 landen en 11 talen

ATL Renting zocht naar een oplossing om hun verhuuraanbod van trucks en bestelwagens kenbaar te maken in Europa. Wij creëerden eerder al een bedrijfswebsite voor ATL, maar nu een uitgebreidere website mét het ganse aanbod én lead generation.

Corporate CMS site

ATL Renting verhuurt en verkoopt trailers, trucks, chassis en bestelwagens. Wegens de grote vraag van klanten uit verschillende landen, zijn er 5 websites met verschillende domeinnamen gelanceerd. Er is een Belgische, Nederlandse, Duitse, Roemeense en een Poolse site. Deze zijn telkens beschikbaar in landstaal en Engels. Bijvoorbeeld de Belgische website is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels.

De websites van ATL Renting zijn aanpasbaar via het CMS systeem van Analyz-it. Zo kan de content centraal beheerd worden in 11 land/taal combinaties.

Verhuuraanbod van Trucks & Vans

Om de trucks en bestelwagens in de shop te krijgen, hebben we een API ontwikkeld die een verbinding vormt tussen het ERP systeem van ATL Renting en de verschillende websites. Zo worden alle producten, hun eigenschappen en de beschikbare voorraad gesynchroniseerd met de website.

Verder hebben we ook een synchronisatie via importbestanden voorzien om manuele aanpassingen via een Excel bestand te kunnen doorvoeren.

100% Dynamische opbouw

De productlijst en de zoekvelden van deze lijst zijn dynamisch opgebouwd. Zo kon ATL zelf beslissen welke parameters dienst zouden doen als filters.
VB:de trucks konden snel gefilterd worden op 'Merk' en 'brandstof', maar toen ATL de filter 'Euronorm' wilde activeren, konden ze dit zelf via de importbestanden en API regelen.

Ook op de detailpagina is de inhoud dynamisch: bepaalde eigenschappen kunnen wel of niet getoond worden, zodat de lay-out van een product zelf ingesteld kan worden.

Zelfs de structuur van downloads zoals productpdf's worden door de invulling van een importfile automatisch aangepast. Zo kan de lay-out van - normaal statische - bestanden toch flexibel gamaakt worden.

 

 

Leads genereren

Het externe CRM systeem (ActiveCampaign) dat gebruikt wordt, is gekoppeld aan lead generation formulieren uit het CMS systeem van Analyz-it. Hierdoor worden leads geregistreerd bij onder andere:

  • het invullen van een aanvraag
  • het downloaden van een pdf op een detailpagina
  • het indienen van een offerteaanvraag
  • het downloaden van een brochure

Na het invullen van een formulier wordt automatisch een taak aangemaakt en opgeslagen in het CRM systeem. Ook telefonische aanvragen worden door de receptionist ingegeven in een verborgen formulier zodat alle leads dezelfde flow volgen. 

Gepersonaliseerde Google Maps kaart

In de website werd de 'Depots' pagina voorzien van een op maat gemaakte Google Maps kaart. De klanten kunnen snel de vestigingen vinden in de verschillende landen. Wanneer men enkel één land zichtbaar maakt, dan krijgt men enkel de vestigingen van het land in het overzicht en op de kaart te zien. De visualisatie van de kaart werd ook volledig in de huisstijl van ATL Renting gestyled.


Meer weten over een website op maat voor jouw bedrijf?

Wil je ontdekken wat Analyz-it voor de digitale automatisering van jouw bedrijfsprocessen kan betekenen? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Neem contact op voor meer info »